Een greep uit vragen die mijn coachpad kruisen:

“We zijn tot meer in staat, benutten onze kwaliteiten niet optimaal”;

“Ons team is qua samenstelling veranderd, onze communicatie en samenwerking staat ook in de startblokken”;

“We worden geleefd, missen focus, lopen over, maken niet af”;

“Meerdere teamleden kampen met spannings- en stressverschijnselen, hoe gaan we daar adequaat mee om?”

“De meeste van onze meetings kunnen effectiever, efficiënter, energieker.”

“Verbinding met ons doel, verbinding met elkaar, het laat te wensen over.”

“Er valt winst te boeken in ons leer- en feedbackklimaat”;

Kortom: vragen die in essentie gaan over het aanbrengen van rust, focus, daadkracht, veerkracht en verbinding.

 

Wat bied ik jou?
Een traject op maat waarin we samen op onderzoek uitgaan, op jouw dagelijkse werkvloer. Naar wat er voor jullie toe doet, naar wat jullie belemmert dit te praktiseren en naar wat al werkt voor jullie. We betrekken en verbinden op alle ervaringsniveaus: mentaal, emotioneel, sociaal en fysiek.

Ik luister met volle aandacht, spiegel jullie patronen en stel vragen die de kern raken. Ik daag jullie uit echt te luisteren naar elkaar, elkaar te spiegelen en elkaar met open blik te bevragen. Niet alleen tijdens sessies, maar voortdurend, in je dagelijks werk. Daar waar jullie versnellen, is vertragen juist wat we doen. Als onrust en spanning oplopen, creëren we rust. Als overzicht verloren gaat, brengen we focus aan.

We lopen van A naar B op de manier van B. We bouwen de brug terwijl we erover lopen. Samen trainen we het vermogen flexibel te schakelen op alle niveaus. Jullie leren spanning en ontspanning te reguleren op ieder moment van de dag. Zo spreek je jullie volle oplossingsvermogen aan en loop je zelf van A naar B. En doe je iedere dag wat er voor jou echt toe doet. 

Concrete stappen:

  1. We plannen een vrijblijvende kennismaking, ik hoor wat er voor jullie team, jullie organisatie toe doet, jij ervaart mijn aanpak.
  2. Yes, er is een klik! We zetten samen de ‘next step’ in jullie ontwikkeling: jullie concretiseren wat jullie willen, ik geef feedback en vertaal dit naar een voorstel op maat.
  3. Het coachtraject gaat van start. Het bevat minimaal: offline startsessie (Corona-proof), observatie & feedback overleggen, coaching on the job. Op de werkvloer gebeurt het nu eenmaal, daar vindt het leren plaats.
  4. Overleggen (team en 1-op-1) maken veel patronen zichtbaar, zowel helpend als belemmerend. Dus reflecteren we op de effectiviteit van jullie overleggen. Ik kijk mee, vraag jullie om feedback, ik geef feedback. Jullie beoogde ontwikkeling staat centraal.
  5. Tussentijds en tegen het einde reflecteren we op realisatie doelen: genoeg om ontwikkeling duurzaam te borgen? Dan is het traject klaar.
  6. Incidenteel toe aan een ‘update’, dan ben ik beschikbaar voor een losse sessie.